Nieuws

Jide Remix is Androidtablet waar je ‘wel werk mee gedaan krijgt’

Een team van voormalige Google-engineers heeft een eigen tablet ontwikkeld met een aangepaste Androidversie om je productiviteit te verhogen.

Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas was niet heel veel aandacht voor tablets. Toch zijn er enkele interessante aankondigingen gedaan, waaronder de tablet van het nieuwe bedrijf Jide, dat werd opgericht door enkele voormalige Google-engineers. 

Het bedrijf introduceert met Remix een "ultra-tablet". De belofte die het team daarbij doet, is dat het toestel de productiviteit verbetert van mensen die werken met het Android-besturingssysteem. “Tablets op Android zijn niet geschikt om echt lekker op te werken”, zegt een van de oprichters in een persverklaring. Jide wil met Remix die werkervaring verbeteren, zowel met hardware als software.

[related_article id=”161563″]

Surface Pro 3
De Jide Remix lijkt in heel wat opzichten op de Surface Pro 3 van Microsoft. Hij heeft met een 11,6 inchscherm nagenoeg dezelfde afmetingen en het ontwerp vertoont gelijkaardige elementen, zoals een magnetisch toetsenbord dat losgekoppeld kan worden en een ingebouwde staander.

Microsoft zet zijn Surface-producten weg als laptopvervanger en niet zozeer als tablets voor huis-tuin-en-keukengebruik. Jide heeft Android 4.4 gewijzigd voor een betere productiviteit door er Windows-elementen in te brengen, zoals een taakbalk en meerdere schermen om te multitasken.

Specificaties
Op het gebied van hardware biedt Remix beter dan gemiddelde specificaties voor een Androidtablet. Het apparaat bevat een Nvidia Tegra 4-processor, 2 GB intern geheugen, 64 GB ingebouwde opslagcapaciteit en een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. Verder heeft hij een poort om je telefoon via je tablet op te laden. Dit kan vanwege de grote 8.100 mAh-accu.

Het zal je niet verbazen dat de Jide Remix meer kost dan de typische Androidtablet, maar hij is veel goedkoper dan de Surface Pro 3. Volgens ExtremeTech komt de prijs in de Verenigde Staten rond 450 dollar te liggen. De "ultra-tablet" is ergens vanaf het voorjaar te krijgen, al is het nog niet duidelijk of hij uiteindelijk ook onze richting uitkomt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business