Nieuws

Belgische cyborg opent deuren met ingeplante chips

IT-technicus Timm Rombouts was het beu om altijd met een grote sleutelbos te moeten rondlopen, dus bedacht hij een bijzondere oplossing.

Wie woensdagavond naar het televisieprogramma ‘De Schuur van Scheire’ heeft gekeken, heeft hem vast gezien: Timm ‘chipman’ Rombouts, een zelfverklaarde cyborg die deuren opent met twee ingeplante chips in zijn handen.

Rombouts is een IT-technicus en gepassioneerd door elektronica. Heel zijn huis is ermee gevuld. Overal hangen netwerkcamera’s waarmee hij van overal ter wereld zijn woning in de gaten kan houden, zijn rolluiken en lampen bedient hij met zijn iPhone, en zelfs de waterkoker stuurt hij aan vanop afstand.

Maar niet alleen het huis van Rombouts zit vol elektronica, hij ging zelfs nog een stapje verder. “Ik heb twee chips in mijn handen zitten en daar kan ik al mijn sloten mee ontgrendelen”, vertelt de elektronicaliefhebber. Rombouts hoeft zijn hand maar voor een RFID-slot te houden om de deuren van zijn huis en brievenbus te openen. Zelfs zijn auto kan hij op deze manier starten.

“Ik moet een van de eerste cyborgs in België  zijn, een kruising tussen mens en machine”, vertelt Rombouts aan de Standaard. Niet dat het zijn bedoeling is om zich volledig tot robot om te bouwen. “Ik heb gewoon voor mezelf een heel vervelend probleem willen oplossen: dat je constant met zo’n grote sleutelbos moet rondlopen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business