Nieuws

Betaal met je smartphone bij de supermarkt

Een smartphone met de juiste app volstaat voortaan om te betalen bij Colruyt. Het systeem is doodeenvoudig, al is betalen met je bankkaart dat tot nader order ook nog.

Een bankkaart is binnenkort een veroudert stuk techniek. Tenminste, als het van Colruyt afhangt. In 140 vestigingen van de supermarktketen kan je intussen betalen met de hulp van je telefoon. Dat weet Data News op gezag van VTM.

SEQR

Het betaalsysteem is erg eenvoudig en doet denken aan de Bancontact-app. Om van het nieuwe systeem gebruik te maken heb je een smartphone met de SEQR-app nodig. Die vind je zowel in de Play Store als de App Store. Alvorens je aan de slag kan moet je de applicatie machtigen om geld van je bankrekening te halen. Dat gebeurt via domiciliëring en heeft als voordeel dat SEQR compatibel is met iedere bank.

Met de app scan je tijdens het betalen een QR-code aan de kassa. Het verschuldigde bedrag verschijnt dan, waarna je de pincode van je bankkaart moet ingeven en de betaling wordt afgehandeld. Het systeem is doodeenvoudig en bestaat al sinds september 2014 voor de online winkels van Colruyt. De app van Zweedse makelij werkt bovendien niet alleen bij Colruyt maar bijvoorbeeld ook bij McDonald"s. Het spreekt voor zich dat een internetverbinding noodzakelijk is om van de dienst gebruik te kunnen maken.

Steeds populairder

Niet alleen Colruyt ziet de toekomst van het betalen bij de smartphone liggen, ook andere ketens zoals Carrefour en Delhaize experimenteren met mobiel betalen. Albert Heijn van zijn kant schakelt de smartphone vanaf volgende week in als scantoestel in zijn Nederlandse winkels. Met de hulp van de Appie-app, eveneens op de twee grootste platformen verkrijgbaar, kan je zo je boodschappen scannen tijdens het winkelen. Vroeger bestond dat systeem ook al, maar toen moest je nog gebruik maken van zelfscantoestellen.

Het valt op dat de smartphone steeds meer wordt ingezet als betaaltoestel, al is de vraag maar of daar veel mensen op zitten te wachten. Hoewel het systeem in principe veilig is, ben je niet noodzakelijk sneller af wanneer je betaalt met je telefoon. Je bankkaart in de terminal steken en je code intoetsen is immers niet zo’n tijdrovende klus. Tot slot maken we ons de bedenking dat QR-codes de betaalmethode bij uitstek lijken te worden. NFC, waar Apple onder andere zwaar op inzet met Pay en de SEQR-app trouwens ook compatibel mee is, lijkt bij ons voorlopig minder populair te zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business