Nieuws

YouTube’s nieuwe 4K-video’s met 60 fps doen je pc zweten

YouTube werkt aan ondersteuning voor 4K-video's aan 60 frames per seconde, al mag je er van uit gaan dat de filmpjes niet op jouw pc zullen spelen.

YouTube werkt aan ondersteuning voor video"s die worden weergegeven in Ultra High Definition (4K) aan 60 frames per seconde. 

Techcrunch heeft een playlist ontdekt met zes video’s in deze kwaliteit. Om ze als dusdanig te bekijken kun je op het tandwieltje klikken en de resolutie veranderen zoals je gewend bent. Voorlopig blijft deze functionaliteit beperkt tot deze zes video’s. Zelf uploaden van video"s in 4K 60 fps is er dus nog niet bij.

Er is nog geen indicatie of en wanneer YouTube deze functionaliteit voor alle video’s mogelijk gaat maken, maar dat hoeft voorlopig nog geen probleem te zijn. Er zijn nog maar heel weinig camera"s te vinden die kunnen filmen in 4K 60 fps en waarschijnlijk zullen ze voor de meerderheid van de gebruikers toch geen meerwaarde bieden. Je moet al een 4K-monitor hebben en een systeem dat krachtig genoeg is om de video"s soepel af te spelen, anders is het resultaat allesbehalve optimaal. Wij vonden op de redactie alvast bijna geen computer die het kon trekken.

Desalniettemin, als je denkt dat je systeem het aan kan wensen we je veel plezier met onderstaande playlist. Mocht je de optie van 4K met 60 frames per seconde niet zien staan, zul je waarschijnlijk moeten switchen naar een andere browser.

[related_article id=”160734″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business