Nieuws

Samsung Galaxy S6 Edge ontzettend duur om te maken

De luxe variant van de Samsung Galaxy S6 kost de Koreaanse smartphonegigant een flinke duit om te maken en is een pak duurder dan de iPhone 6 Plus.

Het spreekt voor zich dat een bijzonder ontwerp zoals een gebogen scherm altijd iets meer zal kosten dan een gewone smartphone. Niet alleen voor de consument, maar ook voor de fabrikant. Daarom dat je voor de S6 Edge 150 euro meer betaalt dan voor een ‘gewone’ Galaxy S6. Onderzoekbedrijf IHS heeft een optelsom gemaakt van alle onderdelen.

De 64 GB Verizon-versie van de S6 Edge kost Samsung ongeveer 290 dollar aan materialen, inclusief assemblage. Dat is ruim 34 dollar duurder dan de Galaxy S5 vorig jaar, en ook flink hoger dan de iPhone 6 en 6 Plus. Die prijzen zijn respectievelijk 247 en 263 dollar.
 

[related_article id=”158662″]


Lees onze uitgebreide review van de Samsung Galaxy S6 Edge en Samsung Galaxy S6.


IHS geeft toe dat een schatting van deze prijs nogal lastig is om hard te maken, omdat Samsung haast alle onderdelen van de S6 Edge zelf maakt. De iPhone is goedkoper om te maken, maar in Amerika wordt hij duurder verkocht dan de S6 Edge met hetzelfde Verizon-contract.

Het duurste van alles is zonder twijfel het gebogen scherm: 85 dollar. Andere elementen:

  • Exynos 7-chip: 29,50 dollar
  • 3 GB DDR4: 27 dollar
  • 64 GB flashgeheugen: 25 dollar

We mogen wel verwachten dat deze prijzen na verloop van tijd zullen dalen. Gloednieuwe technologie kost initieel altijd duurder, omdat het yield-percentage (onbruikbare onderdelen bij fabricage) altijd laag ligt. Hoe meer er wordt geproduceerd, hoe beter alles op elkaar wordt afgestemd, hoe beter de technieken worden, met als resultaat een hoog yield-percentage en een lager kostenplaatje.

Interne bronnen spreken namelijk over yields van iets minder dan 50% op het gebogen glas van de S6 Edge, wat betekent dat de geproduceerde aantallen lager liggen dan normaal. We zouden niet verbaasd zijn als de S6 Edge binnenkort met een tekort krijgt te kampen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business