Nieuws

Lenovo Essential in aanbieding op iBood: koopje?

iBood biedt een Lenovo Essential B50-70 aan met naar eigen zeggen 40 procent korting. Doe je hier een koopje, of laat je de laptop beter links liggen?

De Lenovo Essential B50-70 staat in promotie op de koopjeswebsite iBood. Voor 600 euro wordt dit toestel van jouw, een korting van 40 procent als we de site mogen geloven. Is deze laptop z’n geld waard, en is de korting zo groot als iBood beweerd?

Opgepast voor de U

599,95 euro voor een dergelijke laptop is een koopje. In die prijsklasse vinden we vooral budgetlaptops, waar overigens ook enkele uitstekende exemplaren tussen zitten, maar een toestel zoals deze Lenovo zal je voor dit bedrag nergens anders vinden. Laat je echter niet misleiden door de specificaties. De i7-4510U is een uiterst capabele processor, maar de chip is niet te vergelijken met de i7 die je van je desktop kent. De U-reeks is een erg zuinige lijn van processors. Geen quadcore dus, maar een dualcore met vier threads. De basiskloksnelheid van 2 GHz is degelijk en de turbo van 3,1 GHz zal de laptop dat extra duwtje geven wanneer het nodig is.

De harde schijf heeft een opslagcapaciteit van 1 terabyte, en daarover kunnen we enkel positief zijn. Supersnel is de schijf echter niet: ze draait aan 5400 rpm terwijl je voor een systeemschijf liever 7200 rpm ziet. Dat wordt dan weer ruimschoots goed gemaakt door de 16 GB aan RAM, meer dan genoeg voor eender welk systeem vlot te laten bollen.

Geen grafisch beest

De laptop krijgt een eigen grafische chip mee: een AMD Radeon M230. Die videokaart biedt een significante verbetering tegenover de ingebouwde grafische capaciteiten van Intelchips, maar het maakt dit toestel lang geen gamelaptop. Een spel als Bioshock Infinite zal niet draaien op dit toestel.

Tot slot moeten we vermelden dat de korting zoals gewoonlijk fel overdreven is. Twee secondes googelen volstaan om de laptop zonder promotie voor 850 euro te ontdekken, en dus niet 999,99 zoals iBood claimt.

Het verdict

Toch is dit toestel meer dan de moeite waard voor wie een stevige productiviteits- of multimedialaptop wil. Het 15,6 inch full-HD-scherm biedt een resolutie die je slechts zelden zal vinden in de 600-euro regio en de antiglare-laag is mooi meegenomen voor wanneer de zon de kop op steekt. Belangrijke opmerking: de laptop heeft een qwerty-toetsenbord.

Eenvoudig gesteld kan je momenteel een erg goede laptop van 850 euro kopen voor 600 euro en dat is een uitstekend aanbod. Lenovo biedt doorgaans al een degelijke prijs-kwaliteitsverhouding zonder promotie, zodat je met 250 euro korting meer dan waar voor je geld krijgt. Weet om teleurstellingen te vermijden echter dat dit geen toestel van 1.000 euro is zoals iBood beweert, en dat gamen dus min of meer onmogelijk is. Pas verder op dat je laptop niet stiekem drugs gaat bestellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business