Nieuws

Iedereen data-analist

Informatiebeheer wordt democratischer. Binnenkort kan zowat elke gebruiker zijn eigen analyses uitvoeren op zoek naar inzicht.

Naar aanleiding van het gratis seminar van 5 mei over Business Intelligence en Analytics besteden wij extra aandacht aan dit thema. Binnenkort kan zowat elke gebruiker zijn eigen analyses uitvoeren op zoek naar inzicht.

Volgens Gartner verschuift de macht over de gegevens in de komende jaren nog veel meer naar de business en kan zowat elke gebruiker zijn eigen analyses uitvoeren op zoek naar inzicht.

[related_article id=”162120″]

Dat is eigenlijk een best grote stap. In Gartners toekomstbeeld zou er immers geen modellering van de gegevens door het IT-team aan moeten voorafgaan, zegt Rita Sallam, research vice president bij Gartner, "Maar we zien nu technologie opduiken waarmee businessgebruikers en analisten ook informatiebeheer en ETL (extract, transform and load)-functies in self-service kunnen uitvoeren. Zo zullen ze zelf data kunnen bekijken, selecteren, voorbereiden, integreren, modelleren en verrijken voor analyse en verwerking door BI en analytics platforms."

Eerst honger

Een heerlijke nieuwe wereld vol inzichten dus? Niet helemaal want voor dit naar behoren werkt, voorspelt Gartner eerst een periode waarin de honger naar inzicht de bovenhand neemt op het belang van data governance, waardoor er vaak tegenstrijdige inzichten worden bereikt, die de business eerder schaden dan vooruithelpen.

Pas als de balans is bereikt tussen self-service en goed bestuur rond de data zullen bedrijven pas echt de vruchten kunnen plukken, aldus het analistenbureau.

Op 5 mei organiseren Smart Business en ZDNet.be een (gratis) seminarie over business intelligence en analytics. Meer info over dit seminarie vindt u op: www.businessmeetsit.be 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business