Hyundai levert eerste wagens met Android Auto uit

Hyundai is in de VS begonnen met het uitleveren van wagens met Android Auto. Het OS voor entertainmentsystemen was al verkrijgbaar op radio’s van onder meer Pioneer en Alpine.

Bijna een jaar nadat Google aankondigde dat het aan Android Auto werkte, is de uitlevering van de eerste productiewagens met het systeem begonnen. De primeur is voor de Koreaanse fabrikant Hyundai die zijn nieuwe Sonata kan voorzien van het OS. Android Auto is gratis beschikbaar voor chauffeurs die het optionele navigatiepakket in hun Sonata laten monteren.

Android Auto ligt als een extra interface bovenop het systeem van Hyundai en moet het chauffeurs gemakkelijker maken om te navigeren, te telefoneren en tekstberichten te versturen. Voor het beluisteren van muziek of podcasts kan Android Auto beroep doen op apps van onder meer Spotify en Pockets Casts. Ook muziek afspelen die op je telefoon is opgeslagen, is uiteraard mogelijk.

Om Android Auto te gebruiken is een smartphone met Android Lollipop nodig. Die moet dan in de USB-poort van de wagen geplugd worden. Daarna wordt het hele systeem bediend via het aanraakscherm op de middenconsole en via stembediening.

Volgens Hyundai zullen ook andere modellen later voorzien worden van Android Auto. Het bedrijf heeft zich ook achter het concurrerende Apple CarPlay geschaard, maar wanneer dat beschikbaar komt, is nog niet bekend. Momenteel is er één merk dat Carplay al installeert in zijn wagens: Ferrari.

Naast Hyundai hebben nog een dertigtal andere fabrikanten aangekondigd dat ze met Android Auto zullen gaan werken. Daaronder onder andere Volvo, Honda, Alfa Romeo, Mazda, Audi, Volkswagen, Opel, Fiat en Kia. Apple CarPlay zal onder meer opduiken bij BMW, Mercedes, Peugeot, Opel, Renault, Audi, Porsche en Volvo.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business