Nieuws

Intel verklapt Windows 10 met Bing

Een gelekte roadmap van Intel verklapt de komst van Windows 10 met Bing en schept licht in de plannen met de Compute Stick.

Intel heeft met de Compute Stick een kleine computer ter grootte van een ietwat uit de kluiten gewassen USB-stick ontworpen. Handig om mee te nemen. Verbind de HDMI-connector met een scherm en je kunt zo ongeveer alles omtoveren tot een computer. Uit een gelekt document door Liliputing blijkt dat de chipfabrikant grootse plannen heeft met de minicomputer.

Het eerste exemplaar verscheen onlangs met als besturingssysteem Windows 8.1 met Bing. Microsoft biedt die versie tegen lagere licentiekosten aan, maar vraagt in ruil dat fabrikanten op hun apparaten Bing instellen als de standaard zoekmachine. Verder dient MSN.com ingesteld te worden als homepage op elke browser. Deze instellingen kunnen naderhand door de klant gewijzigd worden. Of dit voor Windows 10 met Bing ook geldt, is nog niet bekend.

intel-compute-stick-roadmap

De gelekte roadmap toont de toekomstplannen van Intel met de Compute Stick. Dit kwartaal verscheen Falls City, een Windows- en een Linux-versie. De Compute Stick met Windows 8.1 draait op een Bay Trail-chip, heeft 32 GB interne opslag, 2 GB geheugen en beschikt over HMDI, USB2, wifi en Bluetooth.

Later dit jaar, in het vierde kwartaal, wil Intel de Cedar City op de markt brengen. Deze Compute Stick draait een Core M-processor en Windows 10 met Bing. Met 64 GB aan opslag en 4 GB intern geheugen is het een ware krachtpatser. De mini-pc beschikt over ondersteuning voor 4k-weergave, mhl-support en wifi-ac.

Begin volgend jaar verschijnt de opvolger van Fall City, zeer toepasselijk Fall City 2 genaamd. Ook deze versie draait op Windows 10 met Bing op een Broxton-chip. Net als bij de Cedar City beschikt hij over 64 GB opslagruimte. Het intern geheugen blijft steken op 2GB, maar wel ondersteuning voor 4k-weergave en mhl-support.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business