Nieuws

Samsung toont transparante en spiegelende oledschermen

De Zuid-Koreaanse elektronicareus heeft op de Retail Asia Expo 's werelds eerste 55-inch transparante en spiegelende oledschermen laten zien.

samsung-oled

Tijdens de Retail Asia Expo heeft Samsung zijn nieuwe 55 inch transparante en spiegelende oledschermen getoond. Verder liet het Zuid-Koreaanse bedrijf de mogelijkheden met augmented reality (AR) zien op basis van Intels RealSense-technologie.

Het Full HD transparante oledscherm heeft een penetratieratio van 45 procent met een kleurengamma van 100 procent in NTSC-standaarden. Volgens Samsung vele malen beter dan de conventionele transparante lcd-schermen met een ratio van 10 procent en een kleurengamma van 70 procent.

Het spiegelende oledscherm heeft een reflectiviteitsgraad van 75 procent. Dat is hoger dan de gemiddeld 50 procent van zijn lcd-tegenhangers. Het scherm heeft een contrastratio van 100.000:1 en een responstijd van minder dan een milliseconde. Een lcd-scherm heeft een contrastratio van 4.000:1 en een responstijd van 8 milliseconde.

Een speciaal aangepast scherm met de naam Magic Mirror dat gebruikmaakt van de spiegelende oled-techniek, demonstreerde het potentieel gebruik voor juweliers. Gebruikers zien een AR-reflectie van zichzelf waarop ze de halsketting of oorbellen dragen waar ze interesse in hebben. Op die manier kunnen ze het voorwerp kopen zonder dat ze het hoeven te passen. Hiervoor wordt Intel RealSense-technologie gebruikt.

Vergelijkbaar toonde Samsung de Automobile Real Sense Solution met zijn transparante oled. Het scherm wordt vlak naast een auto geplaatst om belangstellenden van informatie te voorzien. Verder kan het laten zien hoe het voertuig eruit ziet in een andere kleur en met of zonder bepaalde opties en extra’s.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business