Nieuws, slider

Slechte weer belet goede start van de solden

Het slechte weer en de staking van De Lijn zetten een domper op de start van de solden. De transacties zouden zelfs ongeveer 3 procent lager liggen dan op een normale zaterdag.

De zomersolden zijn niet sprankelend begonnen. Volgens cijfers van transactieverwerker CCV waren zaterdag om vijf uur ‘s avonds slechts 657.080 transacties verwerkt, wat vrij middelmatig is voor een zaterdag. Voor deze cijfers werd rekening gehouden met alle Belgische elektronische betaaltransacties die het via haar systemen verwerkt.

Geen rampzalige start

Tot twee uur in de namiddag werden slechts 393.054 transacties verwerkt. Dat is ongeveer drie procent lager dan op een normale zaterdag. Volgens CCV is het mindere weer de boosdoener, maar Mode Unie, deelorganisatie van Unizo, steekt de schuld bij de staking bij De Lijn.

Een sprankelende start was het zeker niet, maar dramatisch kunnen we de cijfers ook niet noemen. Zo waren de meeste winkels om vijf uur ‘s avonds nog niet gesloten. ‘Als koopjesjagers hun betalingen tot het sluitingsuur uitstellen, wordt misschien nog iets goedgemaakt’, zegt een verantwoordelijke bij CCV. Volgens Comeos, Unizo en Mode Unie was de verkoop ten opzichte van de eerste soldendag vorig jaar zelfs met 15 procent gestegen. Ook het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) noteert een stijging van de omzet met 3 procent. Aangezien de start van de solden op zaterdag viel, konden de cijfers wel veel hoger liggen. Ook volgend weekend is er regen voorspeld, dus op recordcijfers is het waarschijnlijk nog even wachten.

 

https://www.twinkle.be/nieuws/167181/op-deze-dag-spendeert-de-belg-online-het-meest/

 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business