Nieuws

Chromecast op iBood: matige deal

iBood biedt vandaag een Chromecast aan met zogezegd 29% korting. Een nadere inspectie van de promotie wijst uit dat de koopjeswebsite eerder optimistisch is met dat percentage.

Van tijd tot tijd zien we een elektronicadeal passeren en geven we vanuit onze ervaring op de redactie een advies: is het koopje zo goed als wordt geclaimd of wordt je misleid. Meestal zijn we aangenaam verrast, vandaag iets minder

iBood, in de regel een website die wel degelijk aantrekkelijke koopjes voorstelt, brengt de Chromecast van Google aan de man voor €24,95. Daarmee claimt de website je een korting van 29 procent te geven. Dat is echter zonder de verzendingskost van bijna zes euro, die je elders niet betaalt. Nu kost de Chromecast bij iBood je dus 30,9 euro, terwijl andere online winkels het staafje aanbieden voor de adviesprijs van 35 euro.

Wachten

Koop je het kleine toestel ergens anders, dan heb je het een dag later in huis. iBood laat je twee weken wachten op de verzending. In de praktijk krijg je met de deal dus vier euro korting, maar moet je daar een flinke wachttijd voor slikken. Was je altijd al van plan een Chromecast te kopen en heb je geen problemen met de extra wachttijd, dan kan je gerust vier euro uitsparen.

Aanvankelijk had dit stuk nog een negatievere teneur: iBood claimde in de eerste helft van deze ochtend een korting van 50 procent te bieden op een adviesprijs van €49,95. Zoveel heeft de Chromecast hier nooit gekost: Google zette het product in de markt voor 35 euro. De les hier: hoewel iBood interessante deals aanbiedt, zijn ze zelden zo interessant als de website zelf voorstelt. Het kortingspercentage is meestal ietwat aan de haren getrokken, en in het geval van goedkopere aanbiedingen is de meerprijs ergens anders de betere service misschien waard.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business