Nieuws, Tips

iPad op iBood: kopen of niet?

iBood biedt vandaag een iPad 4 aan voor 399 euro. Dat zou 50 procent korting zijn op de originele prijs. Is de deal werkelijk interessant genoeg om je portemonnee open te trekken?

iPad4

Van tijd tot tijd stuiten we op kortingen en deals op producten waar we, gezien onze ervaring binnen de redactie, met kennis van zake over kunnen spreken. Er passeren heel wat toestellen door onze handen, waardoor we in staat zijn een deal door een kritische lens te bekijken. Vandaag biedt iBood een iPad 4 Refurbished met 64 GB opslag en 4G aan voor net geen 400 euro. Dat is volgens de website een korting van maar liefst 50 procent. Op het eerste zicht een interessante deal dus, maar is deze iPad je 400 zuurverdiende euro’s waard?

Refurbished

Eerst en vooral dienen we op te merken dat het om een refurbished exemplaar gaat. Dat wil zeggen dat de iPad in kwestie niet splinternieuw is, maar na reparatie wel in nieuwstaat werd hersteld. Het product is dus niet te onderscheiden van een nieuw exemplaar, dus het label refurbished zou je niet mogen tegen houden.

iBood claimt dat je 50 procent korting krijgt op een originele prijs van 799 euro. Dat is natuurlijk geweldig overdreven. Misschien dat er bij de release van de iPad 4 eind 2012 wel verkopers bestonden die zoveel geld vroegen voor het toestel, maar vandaag is deze iPad nergens zoveel geld waard. Je krijgt dus absoluut geen 50 procent korting. Apple verkoopt ter vergelijking de 32 GB-versie van deze iPad (ook refurbished) voor 439 euro.

Kopen?

399 euro voor het 64 GB-exemplaar is zeker goedkoper, maar niet zo veel als de website doet uitschijnen. Dat is wel meestal het geval met deals van iBood. Zelf zouden we deze deal aan ons voorbij laten gaan. Je betaalt al bij al nog vrij veel geld voor een toestel van meer dan twee jaar oud. Veel van dat geld gaat naar de 4G-connectiviteit, maar die heb je niet echt nodig. Een iPad met enkel wifi is aanzienlijk goedkoper, en vandaag kan zowat elke smartphone zijn dataverbinding delen via een mobiele hotspot.

Voor iets meer geld (449 euro) koop je vandaag een iPad Air met 32 GB aan opslagruimte (geen 4G). De basisversie met 16 GB kost zelfs maar 399 euro. Beide toestellen vinden wij interessanter dan de iPad 4. Heb je natuurlijk echt 64 GB nodig, net als een mobiele dataverbinding, dan kan je wel bij iBood terecht. Het verdict is dus: niet kopen tenzij je écht redenen hebt om te investeren in 4G én 64 GB opslagruimte.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business