Nieuws

Netflix op snelheid gepakt: Amazon lanceert HDR

Amazon, en niet Netflix, zal de nieuwe tv-standaard HDR als eerste aanbieden aan zijn kijkers. Mozart in the Jungle krijgt de primeur.

amazon netflix

Amazon verkondigde vandaag dat het zijn eigen serie ‘Mozart in the Jungle’ als eerste programma ooit zal gaan aanbieden in HDR. De primeur is echter enkel voor Amazon Prime-klanten, en die moeten bovendien over een geschikt toestel beschikken. Veel TV’s met deze technologie zijn er echter nog niet te vinden. Amazon raadt daarom de Samsung SUHD TV aan, in combinatie met zijn Video app.

Voor sommigen komt het nieuws als een (kleine) verrassing, maar de meesten onder ons moeten toch al eens nadenken: HDR, wat is dat voor een beest? En waarom is dit interessant?

Met HDR krijg je grotere contrasten voorgeschoteld. Kijkers zullen een levendiger beeld zien en meer de illusie hebben dat ze de gebeurtenissen echt meemaken. UHD (4K) zorgt dan weer voor meer pixels op je scherm, wat een scherper beeld oplevert.

In principe kunnen HDR en 4K in tandem worden gebruikt, maar dan heb je een krachtig toestel nodig dat beide technologieën ondersteunt. De prijs is dan navenant. Samsung biedt zo’n toestel reeds aan, maar je internetverbinding zal bovendien minstens even indrukwekkend moeten zijn. Zeker wanneer je kijkt via Netflix of Amazon.

De eerste zijn
Aangezien de technologie nog niet wijdverspreid is, bezit deze primeur niet echt een grote waarde. We mogen aannemen dat Amazon zich vooral voorbereidt op de grote uitrol van nieuwe toestellen met HDR-ondersteuning komende zomer. Uiteraard speelt het mee dat het bedrijf nu kan zeggen dat het de eerste was.

Netflix heeft op zijn beurt laten weten dat het HDR vanaf deze zomer zal aanbieden, te beginnen met zijn eigen serie ‘Marco Polo’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business