Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie over de cookies waarvan deze website gebruik maakt klik hier.
Door verder op deze website te surfen geeft u de toestemming aan Minoc Data Services om cookies te gebruiken. verder gaan Created with Sketch.

Hoe stop je Google Photos volledig?

Google Photos uploadt mogelijk zonder je medeweten momenteel jouw foto’s. Zelfs na het deïnstalleren van de app blijven je foto’s namelijk automatisch geüpload worden.

 

Houd je vinger aan de pols van de technologiesector. Ontvang elke dag het laatste nieuws, tips, duiding en reviews in je mailbox.


Google Photos Slim

Heb je vorige week Google Photos uitgeprobeerd en daarna besloten dat het toch niets voor jou was? De app verwijderen alleen is niet voldoende om ervoor te zorgen dat Google stopt met je foto’s bij te houden. David A. Arnott, schrijver voor Nashville Business Journal, ontdekte deze eigenaardigheid nadat honderden foto’s van hem verschenen op Google Photos, zelfs nadat hij de foto’s had verwijderd en de app had gedeïnstalleerd.




In plaats van zijn eigen instellingen te gebruiken, kijkt de app namelijk naar het gecentraliseerde Google-instellingenmenu op Android. Indien je tijdens het installeren van de app kiest om automatisch nieuwe foto’s te uploaden naar de cloud, zullen deze instellingen blijven bestaan zelfs nadat je de app hebt gedeïnstalleerd. Om het af te zetten, dien je op ‘Google Photo Backup’ te klikken in het menu van je telefoon en de instelling aanpassen.

Volgens Google is dit echter geen fout in de app, maar werkt het zoals men verwacht. “Ik contacteerde Google en legde het probleem uit aan een medewerker. Enkele uren later kreeg ik een kort mailtje terug waarin stond dat de backup werkte zoals de bedoeling was. Indien ik dit niet langer wenste te gebruiken, kon ik het altijd afzetten via de instellingen in Google Play Services,” legt Arnott uit.




Lees meer over : app | google | mobiel | photos | tip