Achtergrond

Is dit het einde van het iPad-tijdperk?

Hoewel het derde kwartaal steevast komkommertijd betekent, ziet het er niet goed uit voor de verkoop van iPads. De populaire tablet dreigt dezelfde kant op te gaan als de iPod.

Analisten hadden voorspeld dat Apple 10 miljoen iPads zou verkopen, een cijfer dat het net wist te overtreffen met 10,9 miljoen verkochte tablets. Een duizelingwekkend cijfer waar elke andere fabrikant alleen maar van kan dromen. Toch toont het een dalende tendens aan. De verkoopcijfers zijn namelijk zo laag niet meer geweest sinds 2011, toen de iPad nog maar net aan populariteit begon te winnen.

Bovenstaande grafiek toont een daling aan van 13 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, wat op zich geen ramp is, maar het toont ook een totale daling van 19 procent als we het derde kwartaal van de laatste jaren tegen elkaar vergelijken. De grafiek hieronder toont aan dat deze cijfers overeenkomen met de vormcurve van de iPod, maar tegen een versneld tempo. Het rijk der iPad lijkt stilaan af te lopen; de droom van een iPad als laptopvervanger lijkt verder weg dan ooit.

iPhones en Macs blijven geldezeltjes

Tegenover een tanende iPadverkoop staat de afzet van iPhones en Macs. Terwijl de computers van Apple al enkele jaren op een (erg hoog) plateau verkeren, blijft de iPhoneverkoop de hoogte inschieten. Over de verkoop van de Apple Watch weigert de fruitteler echter nog steeds met een woord te reppen. Een teken aan de wand?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business