Nieuws

Kan je de nieuwe iPhone binnenkort draadloos opladen?

Qualcomm, bekend van de Snapdragon-processors, heeft een nieuwe manier ontwikkeld om mobiele toestellen draadloos op te laden.

High-end toestellen als de Nexus 6 en de iPhone 6 kunnen reeds (mits enige hulpstukken) draadloos opgeladen worden. Ikea voorziet daartoe enkele oplaadpads in zijn gamma. Voor vele telefoons en tablets loont de hoge kost echter niet de moeite om de technologie te installeren omdat metalen behuizingen dat nog moeilijker en duurder maken. Dergelijke omhulsels interfereren namelijk met het inductieproces dat de draadloze opladers gebruiken.

Qualcomm, bekend van de overheersende Snapdragon-processors, heeft daar nu een technologische oplossing voor uitgevonden. De nieuwe techniek werkt op basis van magnetische resonantie en hoort bij een opkomende standaard genaamd ‘Rezence’, waar ook Intel zich achter heeft geschaard. De nieuwe technologie heet WiPower. Deze methode zou toleranter omgaan met metaal in de buurt van het laadstation.

Niet in eigen hand

Sleutels, muntstukken, en andere metalen voorwerpen in de buurt van je lader worden met de nieuwe laadmethode dus omzeild doordat het werkt op een specifieke frequentie. Verwacht echter niet dat de technologie snel op de markt zal verschijnen. Alles hangt namelijk af van de toestelbouwers die nieuwe chips moeten installeren in hun producten.

Qualcomm wil dit faciliteren en werkt momenteel aan een methode om de nieuwe chips goed te laten samenwerken met hun bestaande processoren. Voor de fabrikanten zou zo dit een lager risico betekenen. Dit houdt echter ook in dat de technologie niet beschikbaar zal zijn voor bestaande toestellen.

De voordelen lijken legio: in tegenstelling tot bestaande technieken om draadloos op te laden, zal je met de nieuwe technologie niet meer moeten zoeken naar de ‘sweet spot’ van je telefoon opdat die zou beginnen laden. Ook wordt het mogelijk om toestellen met verschillende vereisten op te laden. Zo zou je een laptop kunnen laden op hetzelfde toestel, en tegelijkertijd, dat ook je smartphone oplaadt.

iPhone

Voor iPhonefanaten betekent dit een gunstige evolutie. Momenteel kan je je iPhone, zoals reeds gezegd, draadloos opladen met een pad van Ikea, maar dan wel op voorwaarde dat je je toestel uitrust met een speciale hoes. En die straalt niet meteen ‘fashion’ uit. De nieuwe generatie iPhones zal bovendien nog steeds beschikken over een metalen behuizing, wat de nieuwe uitvinding van Qualcomm op korte termijn heel interessant maakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business