Nieuws

Nvidia roept tablets terug omwille van brandgevaar

Indien je een Shield tablet van Nvidia hebt en hij voelt nogal warm aan, kan je deze best afzetten voordat het toestel in vlammen uitbarst.

Nvidia heeft aangekondigd dat de 8-inch Shield tablets verkocht tussen juli 2014 en nu een batterij hebben die oververhit kan geraken en hierdoor mogelijk in brand zouden kunnen vliegen. Het bedrijf vraagt iedereen met een dergelijk toestel onmiddellijk te stoppen met het te gebruiken en een nieuwe aan te vragen via een online formulier. Nvidia voegt hier ook aan toe dat enkel de Shield tablets een gevaar vormen. Het gebruiken van andere toestellen van het bedrijf zou dus volkomen veilig moeten zijn.

De beslissing om de tablets terug te roepen, komt na verschillende klachten over het oververhitten van de batterij. Bij twee gevallen is er zelfs sprake van vloerschade als gevolg van een oververhit toestel. Om na te gaan of jouw toestel vervangen dient te worden, kan je naar het instellingenmenu gaan. Kies hierna ‘Over de tablet’ en ga naar het statusmenu. Indien de code van de batterij ‘B01’ bevat, kan je met een gerust hart slapen. Heb je daarentegen een batterijcode met ‘Y01’, dient je toestel zo snel mogelijk vervangen te worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business