Nieuws

Elektrische wagens: computers op wielen dus vanaf nu op ZDNet

Technologie, computers en gadgets raken steeds meer vergroeid met hedendaagse wagens. Dat merkten ook wij, waardoor je hier vanaf vandaag van een reeks autoreviews kan genieten.

Nvidia maakt boordcomputers voor wagens, de Tesla heeft een 17 inch-scherm als console, BMW’s zijn compatibel met het domoticasysteem van Samsung, Een computer stuurde een Audi over de Amerikaanse autostrades, Googles taxi van de toekomst heeft geen stuur om dronken achter te kruipen en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

De wagen is al sinds dat mogelijk is uitgerust met de nodige multimediafunctionaliteit maar spitstechnologie konden we dat moeilijk noemen. Vandaag zijn de kaarten anders geschud: automerken staan aan het front van nieuwe technologische ontwikkelingen en de werking van het interieur doet steeds meer denken aan die van je tablet of computer. Dat zowel Apple as Google inzetten op heuse multimedia-besturingssystemen in auto’s hoeft met dat in het achterhoofd niet te verwonderen.

PC met wieltjes

De hedendaagse auto heeft meer weg van een hightech computer op wielen, en in die hoedanigheid bolt hij vlotjes maar met overtuiging in ons veld van expertise. Je zag hier enkele maanden geleden al enkele opiniestukken verschijnen en eerder deze zomer las je een eerste indruk van de Tesla Model S. Volgende aankondiging hing dan ook in de lucht: sinds begin dit jaar bolden je favoriete ZDNet-redacteurs over de Belgische autostrades, gewestbanen en sluipwegen met allerhande elektrische en hybride wagens. Tien voertuigen passeerden de revue. Af en toe waren we onder de indruk, soms, en vooral eerder dit jaar, vroren we onze oren er af in een ultieme poging de reikwijdte van een specifiek model te ontdekken.

Straks kan je van de eerste review genieten, vanaf dan verschijnt er wekelijks een nieuwe uitgebreide test met ervaringen, foto’s en specificaties. We hopen alvast dat je deze reviews zal smaken. Laat ons gerust weten wat je er van vindt in de commentaren, en kijk vanaf nu ook naar ZDNet voor nieuws en analyses over alles wat (elektrisch) rijdt en een fatsoenlijke computer aan boord heeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business