Nieuws

De snelweg van de toekomst laadt je elektrische wagen op

Elektrische wagens zijn milieuvriendelijk en kosten qua onderhoud erg weinig. Er is echter één groot nadeel: Het opladen van de wagen vergt erg veel tijd.

highway_846x492

Het gebruik van onze klassieke wagens met benzine of diesel vreet aan ons milieu. Niet alleen geraken de oliebronnen uitgeput, ook onze gezondheid en deze van het milieu worden ermee aangetast. Velen zien daarom ook toekomst in elektrische wagens.

De wagen van de toekomst vraagt echter ook om snelwegen van de toekomst. Landen zoals het Verenigd Koninkrijk en Nederland zijn daarom volop bezig met het testen van snelwegen die je wagen oplaadt wanneer je erover rijdt. Dit zou een einde betekenen aan het regelmatige stoppen en lange wachten die het opladen van een elektrische wagen met zich meebrengt.

Onder de noemer ‘Highways England’ is men over het kanaal begonnen met het uittesten van wegen die voorzien zijn van inductief oplaadmateriaal. Wanneer elektrische wagens over deze slimme snelwegen rijden, worden hun batterijen automatisch opgeladen door de draadloze technologie die onder het asfalt loopt.

De eerste testen zullen later dit jaar beginnen en 18 maanden duren. Uit de testen zal moeten blijken of de technologie haalbaar en betaalbaar is. Het Verenigd Koninkrijk heeft alvast 780 miljoen pond opzijgelegd om de volgende vijf jaar in slimme wegen te investeren. Het zal dus nog wel even duren alvorens je met je Tesla over een slimme snelweg kan rijden in binnen- of buitenland.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business