Nieuws

Hackers krijgen Apple eindelijk op de knieën

Hackers zijn er uiteindelijk toch in geslaagd de beveiliging van Apple te omzeilen. Resultaat: Bijna 40 wijdverspreide iOS-apps zijn geïnfecteerd met malware.

De strenge veiligheidscontroles van Apple zorgden er tot nu toe voor dat de veilige reputatie van iOS-apps zo goed als ongeschonden bleef. Tot nu toe, want hackers zijn er toch in geslaagd een manier te vinden om de beveiliging van Apple te omzeilen. Dit is hen gelukt door de apps niet rechtsreeks te besmetten. Ze maken namelijk gebruik van geïnfecteerde versies van XCode die op hun beurt de apps voorzien van een stukje malware.

XCode is het platform van Apple waarmee programmeurs hun apps kunnen ontwikkelen. De officiële versie van deze software staat op de site van Apple en is veilig om te gebruiken. Verschillende sites bieden echter kopieën aan van XCode en dit is waar het schoentje wringt. Hackers zijn er namelijk in geslaagd malware te injecteren in deze kopieën, met als resultaat dat minstens 39 wijdverspreide apps geïnfecteerd zijn geraakt.

Bij de geïnfecteerde apps horen onder andere WeChat, PDF Reader, WinZip en Pocket Scanner. Deze apps kunnen specifieke data over het toestel waarop het staat opsporen en proberen op deze manier iCloud-gegevens te achterhalen.

Tencent heeft ondertussen al laten weten een malwarevrije versie van WeChat te hebben uitgerold. Gebruikers worden dan ook aangemoedigd zo snel mogelijk de app te upgraden. Ook heeft Palo Alto Networks, een bedrijf gespecialiseerd in cybersecurity, laten weten met Apple samen te werken om de problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business