Nieuws

De top 9 nieuwe features in iOS 9

Apple heeft zijn huiswerk goed gedaan en heeft enkele leuke nieuwe features toegevoegd aan iOS 9. Welke moet je zeker eens uitproberen?

Onbekende beller

Wanneer je wordt gebeld door een nummer dat nog niet in je contactenlijst staat, sta je niet langer voor een raadsel. Je iPhone kan namelijk al je e-mails doorzoeken naar het onbekende nummer en je op voorhand laten weten wie je mogelijk belt. Ook wanneer je een mail krijgt met een nummer dat nog niet in je contactenlijst staat, kan deze automatisch worden toegevoegd.

Verstopte instellingen

Het aanpassen van je instellingen was vooralsnog geen sinecure. Veel instellingen zaten namelijk diep verborgen onder verschillende lagen van menu’s. Apple heeft echter besloten je uit je lijden te verlossen en een zoekvenster te implementeren die je kan oproepen door naar beneden te swipen in het instellingenmenu.

Externe zoekopdrachten

Uiteraard kon je al langer genieten van een ingebouwde zoekfunctie in iOS. In iOS 9 is het echter ook mogelijk om apps te doorzoeken die niet van Apple zelf zijn. Verschillende apps, zoals Outlook en Dropbox, zijn al aangepast om de nieuwe feature te ondersteunen.

Trage Wifi

Dat er een gratis wifinetwerk beschikbaar is, wilt niet noodzakelijk zeggen dat je deze wilt gebruiken. Openbare netwerken staan namelijk bekend om hun traagheid. Indien een dergelijk wifinetwerk te traag is, zal iOS je automatisch laten verder surfen via je mobiele netwerk.

Energiebesparingen

Apple gaat er prat op dat je minder vaak je iPhone zal moeten opladen door het nieuwe besturingssysteem. Hiervoor is er in iOS 9 onder andere een intelligente energiebesparingsmodus beschikbaar. Deze modus houdt het verversen van achtergrondapps en andere energieopslorpende functies tegen, terwijl alle belangrijke functies beschikbaar blijven.

Vind de veelvraat

Alle extra energiebesparingsmethodes ten spijt kan een app nog altijd erg veel van je batterij vergen. Wanneer je op het klokje in het batterijmenu klikt, kan je voortaan echter per app nakijken hoeveel het van je batterij verbruikt.

Afwisselend toetsenbord

Eén van de features dat al jaren geleden zijn weg tot iOS had moeten vinden, is het toetsenbord dat zowel kleine als grote letters kan weergeven. Indien je voortaan in kleine letters aan het typen bent, zal dit dus zichtbaar zijn op het toetsenbord.

Gesorteerde foto’s

Je hoeft niet langer doorheen al je foto’s te zoeken om oude screenshots te verwijderen. In iOS 9 zitten selfies en screenshots namelijk in hun eigen map.

Slimme oortjes

Indien je je hoofdtelefoon in je iPhone inplugt, is de kans groot dat je naar muziek wilt luisteren. Dit heeft Apple goed begrepen en zorgt ervoor dat je meest gebruikte muziekapp wordt aangeraden op het moment van inpluggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business