Nieuws

Firefox lanceert opgevoerde privacymodus in bèta

Firefox heeft een verbeterde privacymodus toegankelijk gemaakt voor alle gebruikers in bètaversie. Zij kunnen hiermee spionerende websites een halt toeroepen.

Mozilla Firefox heeft een versterkte versie van zijn privévenster beschikbaar gemaakt in de bètaversie van zijn browser. Het is zowel beschikbaar op desktop als mobiel voor alle gebruikers. Een maand geleden rapporteerden we al dat het bedrijf zat te broeden op een manier om gebruikers extra privacy te bezorgen tijdens het surfen. Toen was de toegang tot de nieuwe feature nog beperkt tot ontwikkelaars.

Firefox wil met de verbeterde privémodus niet alleen neuzende lokale gebruikers weren, maar ook websites die je online gedrag volgen via analyse-tools. Na feedback in de pre-bèta fase heeft het bedrijf nog een andere functie toegevoegd: Tracking Protection. Dat moet specifiek web-elementen blokkeren die je surfgedrag op diverse pagina’s volgen met de bedoeling om een profiel over je samen te stellen.

Firefox maakt zich sterk dat geen enkele andere mainstreambrowser zijn gebruikers zoveel bescherming kan aanbieden als het om hun privacy gaat. Het nodigt dan ook iedereen uit om de bètaversie te testen en feedback te geven op de vernieuwde modus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business