Nieuws

Microsoft lanceert drie nieuwe Lumia’s volgens lek

Verse informatie over het lanceringsevenement dat Microsoft op 6 oktober heeft gepland onthult dat het bedrijf niet twee maar drie nieuwe Lumia's uit de mouw zal schudden.

Tot nu toe bracht de geruchtenmolen enkel informatie op over twee premium Lumia smartphones die Microsoft op 6 oktober wil voorstellen. Over de Lumia 950 en 950 XL kon je al een maand geleden beelden en specificaties oppikken. Die gelekte gegevens worden nu bevestigd en aangevuld met een derde model: de Lumia 550, een budgetsmartphone.

De nieuwe informatie, wereldkundig gemaakt via een Zuid-Amerikaanse fanpagina op Facebook, bekrachtigt de specificaties die we al onder ogen hadden gekregen van de twee premiumsmartphones. Beide zullen de Windows Hello software bevatten voor irisherkenning. Ze zullen ook compatibel zijn met een Microsoft Display Docking station dat Microsoft Continuum ondersteunt en momenteel gekend is onder de codenaam “Munchkin”.

Volgens de gegevens zal budgetversie Lumia 550 een 5 inch-scherm hebben en een Snapdragon quad-core processor bezitten die op 1 GHz klokt. De camera achteraan levert 5 MP, vooraan zit er 2 MP. Als basis zal er 8 GB geheugen aangeboden worden, die kan worden uitgebreid met 128 GB via MicroSD. Ook dit budgetmodel krijgt Windows Hello Irisherkenning. Beelden van de smartphone zijn er nog niet.

Alledrie de smartphones zullen op Windows 10 Mobile draaien. Wanneer ze beschikbaar zullen zijn voor consumenten en wat de precieze vraagprijs is, hebben de lekken nog niet weten achterhalen. Kenners plaatsen de lancering in de loop van november, wanneer Microsoft de grote Windows 10 update genaamd Threshold 2 ook in de mobiele versie heeft geïmplementeerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business