Nieuws

Facebook ging al drie keer offline op twee weken tijd

Facebookgebruikers kampen wereldwijd met problemen om op het sociale netwerk in te loggen. Het is al de derde storing op amper twee weken tijd. Ongezien voor de website.

Wie tussen 21 uur en 22 uur vanavond naar www.facebook.com probeerde te surfen, kwam wellicht op een error-pagina terecht. Het sociale netwerk kampte wereldwijd met een storing, die gebruikers verhinderde om op de dienst in te loggen. Ondertussen lijkt de dienst voor de meeste gebruikers weer online.

De eerste meldingen van problemen doken op rond 21 uur vanavond en het is op het moment van schrijven nog niet duidelijk of ze al helemaal van de baan zijn. Een panne bij Facebook is opmerkelijk, omdat het sociale netwerk over het algemeen beschouwd wordt als een betrouwbare dienst die zelden of nooit offline gaat. Bovendien treft een storing op Facebook miljoenen gebruikers, die plots hun favoriete website niet meer kunnen gebruiken. Velen onder hen trokken massaal naar Twitter om hun smart te delen.

https://twitter.com/chinoukthijssen/status/648585033616367617

https://twitter.com/JorisVdV/status/648581515794907136

De storing is des te opmerkelijker omdat het al de derde keer is dat Facebook eruit ging op amper twee weken tijd. Ook op 17 en 24 september ging Facebook offline, al was de panne toen telkens van veel minder lange duur, respectievelijk vijf en tien minuten. Deze storing heeft minstens 45 minuten geduurd. Wat aan de oorzaak ligt van deze storing en de eerdere problemen deze maand, is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business