Nieuws

Wat veroorzaakte de storing bij Facebook?

Facebook lag er maandagavond een tijdje tussenuit als gevolg van een storing. Ook grote spelers zijn niet immuun voor doorsnee IT-problemen die een bedrijf kunnen verlammen.

‘s Werelds grootste sociale netwerk heeft de afgelopen weken een paar slechte dagen gehad. Facebook ging in de laatste twee weken al drie keer offline. Zo ook op 28 september, waarbij gebruikers tussen 21 en 22 uur stootten op een foutmelding als ze Facebook openden. Dat het netwerk bijna 45 minuten niet beschikbaar was, is uitzonderlijk.

Nu is ook geweten waardoor de dienst offline is gegaan. Het blijkt om een opstapeling van problemen te gaan: slecht functionerende servers lagen aan de basis van de storing, zo meldt Dynatrace, een Amerikaans bedrijf dat programma’s levert om softwareprestaties te beheren. Omdat Facebook het netwerkverkeer vervolgens moest omleiden naar andere servers, ontstonden er netwerkfouten en kregen gebruikers foutmeldingen te zien vanwege server overload.

“De storing van Facebook, ook al was het kort, geeft aan hoe kritisch digital performance management is geworden voor bedrijven. We leven in een wereld waarin seconden vertraging kan leiden tot omzetverliezen van miljoenen euro’s. Om maar te zwijgen over reputatieschade en afname van de klantenloyaliteit. De reacties op social media logen er in ieder geval niet om,” stelt David Jones, performance expert bij Dynatrace. “Organisaties moeten de mogelijkheid hebben om real-time de oorzaak van prestatieproblemen te isoleren zodat eindgebruikers er geen last van hebben,” aldus Jones.

Op 26 november organiseren ZDNet en Smart Business een gratis seminar over Cloud & Business Continuity. Meer informatie over dit evenement en mogelijkheid tot inschrijven, vind je op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business