Nieuws

Lexus bouwt rijdbare kartonnen wagen

We hebben allemaal als kind wel eens een auto uit karton gemaakt die in onze verbeelding echt kon rijden. Lexus maakt deze kinderdroom werkelijkheid.

Met behulp van 1.700 stukken karton is Lexus erin geslaagd een recycleerbare versie van de Lexus IS te creëren. Hiervoor werd gewerkt met de Cat-tekening van de originele Lexus IS die in verschillende plakjes werd gesneden om een reeks 2D-tekeningen te creëren. Deze 2D-tekeningen werden door een laserrobot gebruikt om vellen karton in de juiste vormen te snijden, met een exacte replica tot gevolg.

De basis van de auto bestaat uit een frame gemaakt van staal en aluminium en bevat een elektrische motor om daadwerkelijk te kunnen rijden met de kartonnen auto. Rond het frame werden de kartonnen vellen laagje per laagje aan elkaar gekleefd. Aangezien dit met uiterste precisie moest gebeuren, werd dit proces volledig met de hand uitgevoerd. Doordat de lijm ook nog eens een droogtijd van tien minuten had, nam het gehele proces maar liefst drie maanden in beslag.

Het resultaat mag er echter wezen. Van ver kan je het verschil met een echte Lexus IS nauwelijks zien en onderstaand filmpje bewijst dat het mogelijk is te rijden in de kartonnen auto. Of de wagen ook dezelfde snelheden kan halen als de echte Lexus IS, lijkt ons echter zeer onwaarschijnlijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business