Nieuws

Medion Akoya P5337H bij iBood: straffe deal

iBood biedt vandaag een desktop aan van Medion die erg veel pk’s voor z’n geld met zich mee brengt. We bekijken de details.

Terwijl Aldi uitpakt met een voordelige Medion Akoya-laptop, prijst iBood een desktop van het door Lenovo geannexeerde merk aan. De Medion Akoya P5337H Gaming PC wordt de jouwe voor 699,95 euro. Is het toestel z’n geld waard?

iBood claimt dat het toestel oorspronkelijk 999 euro kostte, en dat je dus 30 procent korting krijgt. De koopjeswebsite neemt het historisch gezien niet erg nauw met die originele prijs. Het gaat volgens iBood om de ‘laatst gekende adviesprijs’, en die is vaak flink gedateerd.

Specificaties

Om de desktop op waarde te schatten, probeerden we het systeem zelf samen te stellen. Niet alle technische specificaties op iBood zijn even specifiek, maar de website is duidelijk over de grote lijnen: de destkop heeft een i5-4460 onder de motorkap, het OS draait op een SSD van 128 GB, grafisch doet de Nvidia GTX 760 z’n duit in het zakje en om het plaatje compleet te maken krijg je 16 GB aan RAM-geheugen. Bijkomende bonussen zijn 2 TB aan klassieke HDD-opslag, een dual layer dvd-brander en een kaartlezer. Het geheel draait Windows 10.

Stellen we met bovenstaande instructies zelf een syteem samen, dan komen we op een prijskaartje van ongeveer 1.200 euro. De gemotiveerde dealtjesjager kan vermoedelijk iets beter doen, maar de originele waarde van 999 zoals naar voor geschoven door iBood is vandaag een conservatieve schatting. Puur afgaande op de waarde van de onderdelen en de software is deze deal een no-brainer. We staan er zelf van versteld dat een dergelijk systeem voor die prijs over de toonbank gaat.

Praktisch gebruik

Wat kan je nu doen met de desktop. iBood spreekt van een ‘degelijke gaming pc’ en ook daar zijn we het mee eens. Sinds de oneerlijke voorstelling van de vorige deal is het promopraatje van de website er flink op vooruit gegaan. De geadverteerde kloksnelheid van 3,2 GHz is inderdaad de basiskloksnelheid. De processor kan boosten tot 3,4 GHz voor korte periodes. Het gaat natuurlijk om een chip van de vierde generatie terwijl we vandaag aan generatie zes zitten. Dat laat zich vooral voelen op het vlak van zuinigheid, maar verder is de single threaded quadcore cpu ook vandaag nog erg capabel.

De GTX 760 is eveneens niet splinternieuw, maar net als bij de processor kan je er van op aan dat de grafische kaart in de voorzienbare toekomst z’n mannetje nog zal staan. Kan je de nieuwste spellen met deze setup in 4K op ultra-instellingen spelen? Beslist niet, maar op een gewoon full hd-scherm zal je alles op  meer dan degelijke kwaliteit kunnen spelen. De Akoya P5337H is geen super high end game-pc, maar het is beslist een goede game-pc

Kopen?

Ben je op zoek naar een gamingdesktop in het middensegment, dan vind je momenteel nergens beter, zelfs wanneer je het ding zelf in elkaar zou vijzen. Houd er wel rekening mee dat de desktop zonder randapparatuur wordt aangeboden. Scherm, muis, toetsenbord en luidsprekers moet je dus zelf voorzien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business