Nieuws

Google streamt apps naar je smartphone

Apps installeren om aan bepaalde informatie te komen, hoeft in de toekomst niet meer: Google test een functie om apps rechtstreeks in je zoekresultaten te streamen via de cloud.

Googles zoekmachine krijgt een nieuwe mogelijkheid om informatie aan te boren: het bedrijf test momenteel het streamen van apps binnen zijn zoekresultaten. Waar het voorheen enkel mogelijk was om informatie binnen apps op te zoeken als je deze ook op je toestel geïnstalleerd had of de info op de website van de app stond, zal dat binnenkort veranderen als het aan Google ligt.

Met ingang van vandaag start Google met het testen van een feature dat apps naar Androidtelefoons streamt wanneer iemand via een opzoeking bij informatie van de app terecht komt. Voorlopig werkt de functie maar voor een klein aantal apps, en enkel in de Verenigde Staten. Enkele van de betrokken apps zijn Hotel Tonight, Weather, Chimani, My Horoscope en New York Subway.

bron: www.techcrunch.com

Ben je dus op zoek naar een hotel en komt in de zoekresultaten iets van Hotel Tonight voor, dan kan je door er op te klikken naar de gestreamde app gaan en een kamer boeken, zonder nood aan een installatie van de software. Appontwikkelaars zullen in de toekomst dus ook geen bijhorende site moeten onderhouden als ze bepaalde inhoud van hun app in de zoekresultaten willen laten verschijnen. Google laat alvast verstaan dat het de functie vlug wil uitbreiden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business