Nieuws

HP brengt tablet voor zorgverleners uit

Ook de gezondheidszorg kan niet aan de digitalisering ontkomen. HP speelt hier slim op in en biedt een robuuste tablet in een antibacterieel jasje aan.

Zoals de naam van de ElitePad 1000 Healthcare Tablet al doet vermoeden, richt HP zich met zijn nieuwe toestel rechtstreeks op de zorgsector. Het gebruiken van digitale technologie in deze sector kan dan ook erg veel voordelen bieden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 74 procent van de ziekenhuizen die gebruik maken van mobiele toestellen om patiënteninformatie te verzamelen efficiënter werken dan voorheen. Ook laat de technologie een kleinere foutenmarge toe en voelen ziekenhuispatiënten zich meer verbonden met hun zorgverleners.

Op maat van gezondheidszorg

Een groot probleem bij het gebruiken van technische snufjes in een omgeving waar mensen met een zwakke gezondheid vertoeven, is echter het weren van bacteriën. HP heeft daarom zijn tablet in een jasje van harde plastic met zilverionen gestoken, welke antibacterieel werkt. De kunststof is overigens wit, waardoor vuile plekken snel opgespoord en schoongemaakt kunnen worden. Aangezien de tablet volledig water- en stofdicht is, kan je hierbij zoveel schoonmaakmiddelen gebruiken als je wilt.

Om ook de privacy van patiënten te waarborgen zit aan de achterzijde van de tablet een eID-kaartlezer verwerkt. Deze kan gebruikt worden om te bewijzen dat je bij een patiënt bent, alvorens zijn medische gegevens worden vrijgegeven. Verder kan een barcodescanner, waarmee patiënten en medicatie geregistreerd kunnen worden, het werk voor zorgverleners een stuk eenvoudiger maken.

Specificaties

De ElitePad wordt geleverd met Windows 8.1 Pro, welke gratis naar Windows 10 geüpgraded kan worden. Het toestel heeft 4 GB RAM, 128 GB ROM en bevat een quadcore Intel Atom-processor. Het scherm van 10,1 inch heeft 1920 bij 1200 pixels en bestaat uit Gorilla-glas met een vlekkenwerend laagje. De tablet ondersteund overigens wifi tot en met 802.11 n, bluetooth 4.0, GPS en 4G.

Bij de tablet kan een dockingstation en een bluetooth-toetsenbord worden aangeschaft, waardoor het toestel als een normale desktop gebruikt kan worden. Ook biedt HP een pen aan om eenvoudig teksten met de hand op de ElitePad te schrijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business