Nieuws

Windows Defender verhelpt gevaarlijke veiligheidslekken van Dell

Veiligheidsexperts ontdekten eerder deze week een stel lekken bij Dell computers gerelateerd aan kwetsbare rootcertificaten. Windows Defender kan het potentiële gevaar nu uitschakelen.

Eerder deze week ontdekten veiligheidsexperts twee lekken bij Dell computers waarbij kwetsbare rootcertificaten de boosdoeners waren. Deze waren bij sommige pc standaard geïnstalleerd en maakten het vrij gemakkelijk voor cybercriminelen om in te breken in de machines.

Beide lekken zullen vanaf vandaag opgeruimd kunnen worden door Windows Defender, Microsofts eigen security software die standaard in elke Windowsversie ingebouwd zit. Het programma identificeert en verwijdert de rootcertificaten, zodat je niet meer zelf op zoek moet gaan.

De potentiële bedreiging wordt door Windows Defender als Win32/CompromiseCert.D benoemd. Een link met meer details over de kwetsbaarheid leidt naar een pagina op Microsofts website.

Dells problemen doen denken aan een gelijkaardige veiligheidsblunder gemaakt door Lenovo eerder dit jaar, waarbij het bedrijf adware op verschillende van zijn pc’s had verstopt. In tegenstelling tot Lenovo gaat het bij Dell niet om een commerciële misstap, maar een niet gedetecteerde kwetsbaarheid in zijn support tools.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business