Nieuws

Tesla-rivaal Porsche beschikbaar tegen 2020

Oorspronkelijk werd de Mission E als conceptwagen voorgesteld. De autofabrikant slaat echter een groenere weg in en zal de auto te koop aanbieden tegen 2020.

Tijdens de Frankfurt International Motor Show in september pronkte Porsche voor het eerst met zijn Mission E-wagen. De elektrische auto ziet er niet alleen erg mooi uit, ook de technologie onder de motorkap doet grote ogen opzetten. Het systeem heeft namelijk een vermogen van meer dan 440 kW, waardoor de Mission E kan versnellen tot 100 km/h in minder dan 3,5 seconden. Ook heeft de wagen een bereik van meer dan 500 kilometer en heeft Porsche een speciale lader van 800 volt ontworpen, welke de batterij van de auto tot 80 procent kan laden op een kwartier tijd.

[related_article id=”171822″]

De Porsche Mission E werd in Frankfurt als conceptwagen voorgesteld, wat inhoudt dat de wagenfabrikant niet van plan was de auto daadwerkelijk te verkopen. In een nieuw persbericht laat Porsche echter weten dat de Mission E klaar zal zijn voor het brede publiek tegen 2020. Met deze groene wagen lijkt de Volkswagen Group, het moederbedrijf van Porsche, het schandaal van de sjoemelsoftware ver achter zich te willen laten.

“We gaan resoluut de uitdaging van elektrische wagens aan. Zelfs met batterij-aangedreven wagens blijft Porsche trouw aan zijn filosofie, namelijk het aanbieden van de sportiefste en meest gesofisticeerde wagens,” schrijft het bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business