Nieuws

Monsterlijke router van TP-Link verplettert alle snelheidsrecords

De nieuwe 802.11ad wifi-standaard staat garant voor straffe prestaties met een ongezien hoge draadloze verbindingssnelheid.

Het gaat hard in routerland, dat is zeker. Vorig jaar werden we regelmatig op extravagante ontwerpen getrakteerd van verschillende fabrikanten, met elke keer meer antennes en hogere snelheden. Het moet altijd sneller en beter, maar in de praktijk is de draadloze standaard telkens wel de bottleneck om echt grote sprongen voorwaarts te maken. De nieuwe 802.11ad-technologie belooft een flinke boost, en TP-Link heeft de eerste router al klaar met de nieuwste Qualcomm 802.11ad-chip.

802.11ad

De TP-Link Talon AD7200 combineert de 802.11ad-techniek met de bekende 802.11ac-standaard, waardoor het naast de 2,4 en 5 GHz-band ook de 60 GHz-band kan bedienen. Dat tezamen is goed voor een gecombineerde theoretische verbindingssnelheid van maar liefst 7 Gbps. De grootste winst wordt met de 802.11ad-techniek gehaald, maar toch is de 802.11ac-standaard niet afgeschreven.

Die eerste 60 GHz-band heeft maar een beperkte reikwijdte, een vervelende eigenschap van hogere frequenties, waardoor enkel toestellen in een directe rechtstreekse omgeving van de boost kunnen genieten. Is dat niet het geval, dan val je terug naar de klassieke 2,4 of 5 GHz-frequenties.

4K in 4 minuten

TP-Link beweert dat je met deze router een volledige 4K-film in vier minuten kan doorsturen, of duizenden foto’s in ongeveer vijf seconden. Om dat allemaal klaar te krijgen, heeft deze router niet minder dan 8 antennes aan boord in combinatie met vier gigabit ethernetpoorten en twee USB 3.0-aansluitingen. Er wordt voorlopig met geen woord gerept over een eventuele prijs, maar het spreekt voor zich dat die even monsterlijk zal worden dan de router zelf. Beschikbaar dit voorjaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business