Nieuws

Microsoft Hololens geeft 5,5 uur plezier

Naarmate de Hololens reëler wordt, druppelen er ook meer details onze richting uit. De laatste nieuwtjes zeggen iets over batterijen en problemen.

Terwijl het nog even wachten is op de officiële release van ontwikkelaarsheadsets, kunnen de vroege early adopters de Microsoft Hololens al eens gaan proberen in de flagship store van het bedrijf in New York. Ontwikkelaars krijgen daar nu al enkele tools aangereikt om te proeven van de mogelijkheden die de AR-bril hen kan aanreiken.

Aangezien de headset getest kan worden, kunnen details dan ook niet uitblijven. Microsoft was eerder nog karig met informatie, maar nu liet Bruce Harris, een Microsoft Technical Evangelist, in zijn kaarten kijken door onze collega’s van The Verge. Harris had het onder meer over het batterijleven en enkele problemen met het gezichtsveld.

Een Hololens op volle toeren zal het naar verluidt 25 uur uitzingen. Bij ‘normaal’ gebruik – wat dat ook moge zijn – zou de bril het 5,5 kunnen volhouden. De bril ondersteunt daarmee wel wifi- en bluetoothverbindingen.

Gezichtsveld

Daarnaast gaf Harris ook aan dat sommige twijfels omtrent het zichtbare veld wel degelijk gegrond zijn. Momenteel zou namelijk maar een klein gezichtsveld bedekt zijn door een hologram. Dit is het geval in de ontwikkelaarsversie en dat zal niet verholpen worden voor de uiteindelijke versie. De technologie is nog te nieuw om dat efficiënt te kunnen oplossen.

Ontwikkelaarsheadsets zullen beschikbaar worden in de komende maand. Wes wel gewaarschuwd dat je minstens 3000 dollar zal moeten neertellen om het toestel in huis te halen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business