Nieuws

Internetgrap doet je iPhone crashen

Trollen zijn volop bezig met het verspreiden van een link die je iPhone kan doen crashen. Wees daarom extra op je hoede bij het klikken op onbekende URL’s.

Fervente twitteraars zijn misschien al in de val gelopen: Je klikt op een link in Twitter en Safari geeft er de brui aan. Indien je het sociale medium bezoekt met je iPhone of iPad kan je toestel zelfs volledig crashen. In dat geval zit er niets anders op dan je toestel te herstarten, waarna alles terug correct werkt. Toch zijn nog niet alle problemen van de baan. Bij het klikken op een andere URL kan het fenomeen zich namelijk herhalen.

Gelukkig gaat het hier niet om een virus dat allerhande kattenkwaad uithaalt op je iPhone. Je bent namelijk slachtoffer gevallen van een grap die momenteel aan een opmars op het internet bezig is. Trollen verspreiden de URL crashsafari.com (niet op klikken!) op sociale media en vermommen de URL met behulp van een linkverkorter, zoals Bit.ly. Zoals de naam van de site doet vermoeden, zal de URL ervoor zorgen dat Safari crasht. Ook Chrome en Firefox zijn echter niet immuun voor de grap.

[related_article id=”176012″]

Overbelaste browsergeschiedenis

Matthew Bryant, de ontwikkelaar van chrashsafari.com, ontdekte vorig jaar een bug in Safari, welke ertoe kan leiden dat de browser crasht. De 22-jarige programmeur maakte voor de grap een site, welke JavaScript-code bevat die duizenden geschiedenisitems aanmaakt. Het duurt langer om de lijst te onderhouden dan het toevoegen van nieuwe items, waardoor Safari uiteindelijk blijft hangen.

Twitter is momenteel al druk bezig met een einde te maken aan de internetgrap. Indien je op de fatale link klikt in de Twitter-app voor iOS wordt er namelijk een waarschuwing getoond. Toch is het gevaar nog niet volledig van de baan: Vrienden kunnen je namelijk nog steeds in de val lokken via een bericht of mail. Je bent dus gewaarschuwd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business