Nieuws

Italiaanse technologie wijst je de weg in grote musea

Een Italiaanse startup heeft een algoritme ontwikkeld waarmee indoornavigatiesystemen niet alleen gebruiksvriendelijk, maar eveneens betaalbaar worden.

Met behulp van een gps kan je zonder problemen je weg vinden naar een museum dat zich aan de andere kant van Europa bevindt. Eenmaal je bent toegekomen in het gebouw durft het vinden van een toilet echter al eens voor problemen zorgen. Om dit probleem van de baan te helpen, heeft een Italiaanse startup een indoornavigatietechnologie ontwikkeld op basis van bluetooth.

Bluetooth werd al langer gebruikt voor verschillende indoortoepassingen, maar elektromagnetische ruis zorgde er vooralsnog voor dat de technologie niet erg efficiënt was. Hierdoor was de accuraatheid van een indoornavigatiesysteem 5 tot 6 meter. Nextome heeft echter een gepatenteerde algoritme gemaakt dat deze ruis verminderd, waardoor indoornavigatie voortaan op een meter nauwkeurig is. Bovendien zakt het aantal benodigde bakens van 150 naar 40 voor een ruimte van 1.000 vierkante meter.

[related_article id=”175643″]

Eenvoud troef

Behalve de verminderde kostprijs, wil Nextome eveneens de gebruiksvriendelijkheid verbeteren van indoornavigatiesystemen. “We werken eraan om onze technologie zo eenvoudig en schaalbaar mogelijk te maken voor onze klanten,” vertelt Domenico Colucci, een van de oprichters van Nextome.

“Wanneer een museum of winkelcentrum een kaart van hun gebouw doorsturen naar ons, krijgen ze meteen een schatting van het aantal benodigde bakens. Op diezelfde kaart kunnen ze plaatsen aanduiden waar bepaalde services moeten starten op de smartphone van een voorbijganger. Hierdoor kan er bijvoorbeeld reclame worden getoond voor een winkel in de buurt,” vervolgt Colucci.

Geprezen technologie

De technologie van Nextome werd meteen met open armen ontvangen. De Europese Commissie beloonde Colucci vorig jaar namelijk met de titel van ‘Young Web Entrepreneur of the Year’. Bovendien heeft het bedrijf al meer dan 700 aanvragen gekregen van organisaties over heel de wereld. Aangezien 70 procent van de geïnteresseerde organisaties uit de Verenigde Staten komen, wil Colucci binnenkort een kantoor openen in Californië.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business