Nieuws

Apple maakt einde aan crashende Safari

Een bug in Safari zorgde ervoor dat de browser crashte. Gelukkig wordt een oplossing nu al verspreid.

Gisteren kampte Safari op zowel iOS als Mac OS X wereldwijd met problemen. Eenieder die de functie ‘zoeksuggesties’ op zijn toestel had ingeschakeld, kreeg tijdens het ingeven van een URL onmiddellijk het deksel op de neus. Na slechts één karakter te hebben opgegeven, crashte de browser namelijk meteen. De enige oplossing was het uitschakelen van de functie.

Nu ziet het er echter naar uit dat Apple al een oplossing klaar heeft. De ontwikkelaar Steven Troughton-Smith berichtte namelijk dat het probleem van de baan lijkt te zijn. Nadat hij een DNS-reset had gedaan, werkte Safari op zijn toestel terug zoals voorheen. Het kan echter even duren alvorens het probleem bij iedereen is opgelost.

Door de problemen van gisteren hebben veel mensen echter de zoeksuggesties op hun toestel ondertussen uitgeschakeld. Troughton-Smith suggereert daarom op zijn twitterpagina dat Apple de functie automatisch aanzet bij het uitrollen van iOS 10. Aangezien de crashende browser ervoor zorgde dat veel gebruikers geen oplossing op het internet konden zoeken, zal het waarschijnlijk niet zo’n vaart lopen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business