Nieuws, Tips

Zo activeer je Material Design in je Chrome-browser

Google staat op het punt om het Material Design van Android uit te rollen in z’n Chrome-browser. Wie wil kan de functie nu al activeren.

Google werkt volop aan een Material-versie voor Chrome. Material is de naam van de ontwerptaal achter Android, die gekenmerkt wordt door het minimalistische en vlakke uiterlijk. De eerste Material-functies zitten al in de browser verstopt, als je weet hoe je ze moet activeren.

Zorg eerst en vooral dat je de meest recente versie van Chrome hebt. Surf vervolgens naar chrome://flags . Dat is een verborgen instellingenpagina. Om wegwijs te raken doorheen de lijst kan je via CTRL + F het zoekvenster van je browser activeren. Typ nu ‘material’, en je zal één voor één langs de opties geleid worden die met Material Design te maken hebben.

De matig vertaalde functie ‘Material Design in de top chrome van de browser’ is de belangrijkste. Activeer die functie en de bladwijzerbalk wordt vlakker. Ook het zoekvakje dat via CTRL + F verschijnt wordt minimalistischer. Tot slot verander het lettertype van de url-balk.

Er zijn in totaal vier opties die je kan inschakelen. Voor sommigen klik je op het menuutje en kies je voor Material, voor anderen klik je gewoon op inschakelen. Op de redactie lijkt niet iedereen de functies al te hebben, maar met de nieuwste Chrome-versie is de kans erg groot dat ook jij al aan de slag kan.

Na het wijzigen van de instellingen moet je je browser opnieuw opstarten om het verschil te zien. De wijzigingen zijn erg beperkt, maar het gaat dan ook nog niet om een officiële functie. Wat er verandert, vinden wij alvast mooier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business