Nieuws

Microsoft maakt van Windows 10 ‘aanbevolen update’

Wie niet goed oplet, krijgt Windows 10 automatisch binnen als 'aanbevolen update'. Wie de upgrade niet wil, kan de installatie wel nog weigeren.

Microsoft heeft zichzelf een ambitieus doel opgelegd: zo snel mogelijk 1 miljard gebruikers op Windows 10 krijgen. Bij de jaarwisseling zat het bedrijf uit Redmond nog maar aan 200 miljoen, dus besloot het om een tandje bij te steken. Het verhoogt de status van het nieuwe besturingssysteem naar ‘aanbevolen’ update. Op zich geen grote verandering, behalve voor wie belangrijke updates automatisch downloadt en installeert.

Tot op heden adverteerde Microsoft de gratis overstap als een ‘optionele’ update, maar liet het de software wel al lokaal downloaden op de computer van een nietsvermoedende gebruiker. Met de statusverandering wordt een overstap nu nog agressiever opgedrongen. Ondertussen verandert Microsoft echter niets aan het automatisch downloaden van de upgradebestanden, ondanks vele misnoegde reacties.

Ook wie belangrijke updates automatisch downloadt en installeert krijgt het volledige pakket binnen om de overstap te maken. Gelukkig wil dat niet zeggen dat wie zijn updates ‘s nachts uitvoert, ‘s morgens voor verrassingen zal komen te staan. De upgrade moet immers nog expliciete toestemming krijgen om te installeren. Bovendien kan een ontevreden gebruiker tot 31 dagen na de installatie moeiteloos terugschakelen naar zijn vorige OS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business