Nieuws

Instagram lanceert eigen tv-show

Gedurende de rest van de maand kan je op Instagram ‘Shield 5’ volgen: de exclusieve video-show met afleveringen van elk vijftien seconden.

Het populaire medium Instagram komt met een nieuw concept op de proppen: social cinema. Sinds kort kan je namelijk hun exclusieve video-show volgen die de naam ‘Shield 5’ kreeg. In de serie volgen we hoofdpersonage John Swift, een voortvluchtige chauffeur die vals beschuldigd werd van een overval en de dood van zijn collega. Na zijn arrestatie probeert Swift de politie voor te blijven.

De hele show zal in het totaal zo’n 7 minuten in beslag nemen. Niet verwonderlijk, aangezien de afleveringen – conform Instagrams videoformaat – slechts vijftien seconden duren. Een opgeklopte plot kunnen we dus niet verwachten, spannende doch makkelijk verteerbare content des te meer. “Je kan best veel verhaal passen in vijftien seconden als het nauwkeurig doordacht en gepland is,” laat regisseur Anthony Wilcox weten. Afleveringen van Shield 5 verschijnen dagelijks waarbij de ontknoping op 28 februari onthuld zal worden.

Hoewel dit de eerste keer is dat de term ‘social cinema’ opduikt, zijn er gelijkaardige pogingen tot originele content op sociale media. Zo was er het geflopte Snap Channel van Snapchat dat eind vorig jaar opgedoekt werd. Bovendien is Instagram al eerder het platform geweest voor filmprojecten. In 2013 – toen de video-feature nog gloednieuw was – gebruikte filmmaker Dave Hill Instagram voor het verspreiden van de scifi-serie Desert Friends en noemde het met reden ’s werelds eerste televisieshow op Instagram.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business