Nieuws

België krijgt Amazon Prime, Nederland krijgt Amazon drones

In België kunnen we voortaan lid worden van Amazon Prime. Nederland zou dan weer de thuisbasis worden voor de tests van Amazon-drones.

Amazon.be mag dan wel onbestaande zijn, Amazon Prime komt toch naar België. Amazon Prime is een soort abonnementsdienst, waarbij leden voor 49 euro per jaar toegang krijgen tot gratis verzending binnen de dag. Bovendien komt Prime met een uitleenbibliotheek van 800.000 digitale Kindle-boeken, een voorsprong van een half uur op de lightning-deals en onbeperkte foto-opslag op de cloudservers van Amazon. Dat weet Data News.

Beperkte aanwezigheid

Een Prime-abonnement is vooral interessant voor wie geregeld via Amazon koopt. De gratis verzending is echter niet meteen uniek. Lokale webwinkels zoals Bol.com en Coolblue bieden dat ook aan zodra je aankoop boven een bepaald bedrag gaat, en dat zonder lidmaatschap.

Amazon is wereldwijd immens populair, maar liet de lage landen in zijn uitbreidingsstrategie links liggen. Wie voordelig wil shoppen via Amazon doet dat best via de Duitse website, wat natuurlijk niet echt gebruiksvriendelijk is. Amazon.nl bestaat wel, maar is niet meer dan een boekenwinkel. Bij ons genieten andere webwinkels dan ook de voorkeur.

Amazon lijkt de Belgische klanten nu te willen paaien met het Prime-abonnement, maar volgens ons is een degelijke .be/.nl-winkel een veel belangrijkere troef indien het Amerikaanse bedrijf hier meer klanten wil vinden. Het abonnement is volgens Data News beschikbaar via Amazon.fr.

Drones

Ondanks de beperkte bediening van onze contreien zet Amazon wel in op Nederland voor het testen van zijn droneleveringen. In de VS is de wetgeving te strikt, waardoor het bedrijft uitwijkt naar andere landen zoals Canada, het VK en nu dus ook Nederland. Tweakers laat weten dat het er nog geen datum bekend is voor wanneer de tests van start gaan. De keuze van Amazon voor Nederland toont nog maar eens aan waarom België een triest figuur slaat met de trage ontwikkeling van zijn eigen drone-wetgeving.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business