Nieuws

Ontwikkelaar zet iOS-game om naar Windows 10 in 5 minuten

Windows 10 stimuleert het ontwikkelen van apps door het makkelijker te maken om apps te porten. Zo kan de code van bestaande apps op andere platformen, herbruikt worden in Windows 10.

Als nieuwste speler op de markt heeft Windows 10 nog heel wat in te halen op het gebied van apps. Een groot obstakel is het feit dat developers liever kiezen voor de meer gevestigde platformen iOS en Android. Bovendien schuilt er ook veel tijd en werk in het ombouwen van bestaande apps vooraleer ze compatibel zijn. Windows probeert dat nu te vergemakkelijken met toolkits, “Bridges”, waarmee apps in een sneltempo van bijvoorbeeld iOS geport kunnen worden naar Windows 10.

David Burela, ontwikkelaar en Microsoft MVP, zet het populaire iOS-spel Canabalt in iets minder dan vijf minuten om naar Universal Windows Platform app:

Het proces gaat snel, maar het spel is toegegeven ook niet heel ingewikkeld om te porten. Wel wordt duidelijk hoe Windows het omzetten zo snel en makkelijk mogelijk probeert te maken.

Met de Bridges kunnen developers hun code hergebruiken om universele apps te creëren die werken op alle types Windows-apparaten. Web code-, Windows-desktop-, Android- en iOS-apps zouden zo makkelijk kunnen worden omgebouwd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business