Nieuws

Belgische scholen krijgen bezoek van Microsoft en Proximus

In het kader van Safer Internet Day trekken Microsoft, Proximus en Child Focus vandaag langs verschillende Belgische scholen om online veiligheid onder de aandacht te brengen.

Om Safer Internet Day kracht bij te zetten hebben Child Focus, Microsoft en Proximus de handen in elkaar geslagen. De bedrijven bezoeken vandaag 135 Belgische scholen om veilig gedrag op het internet bij de leerlingen aan te moedigen.

Nee, u bent niet in een wormgat gevallen: Safer Internet Day vond vorige week plaats op 9 februari. Maar omdat de Belgische kinderen vanwege de krokusvakantie niet hun volle aandacht aan de bewustmakingscampagne konden schenken, krijgen ze deze week een herkansing. Ondanks hun digitale vaardigheden blijken jongeren vaak nog te onwetend over de gevaren die loeren op het wereldwijde web.

De samenwerking tussen Microsoft en Proximus is meer dan een verbond van één dag: de beide bedrijven leiden al sinds 2010 gezamenlijk vrijwilligers op die in lagere scholen bij het vijfde en zesde leerjaar veiligheidsinstructies geven rond internetgedrag. Tegelijkertijd reiken de vrijwilligers ook de leerkrachten bijkomend lesmateriaal aan om bepaalde onderwerpen nadien nog verder uit te diepen in de klas.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business