Nieuws

Moederbedrijf Telenet bereidt fusie voor in Nederland

Liberty Global, in België eigenaar van Telenet, gaat zijn Nederlandse afdeling fuseren met die van Vodafone. Het resultaat is een nieuwe telecomgigant op de Nederlandse markt.

Liberty Global wil fuseren met Vodafone in Nederland. Liberty Global, dat ook het Belgische Telenet in handen heeft, opereert op de Nederlandse markt onder de naam Ziggo.

Vodafone en Ziggo hebben bekend gemaakt dat ze hun afdelingen in het land willen samenvoegen en daarvoor een joint venture willen oprichten, waarvan ze beide voor de helft eigenaar zullen zijn. “De combinatie van Vodafones toonzettende mobiele business met Ziggo’s succesvolle internet- en TV- infrastructuur zal een sterke en competitieve telecomspeler opleveren,” stelde Vittorio Colao, CEO van Vodafone bij de aankondiging.

Door het gezamenlijk dragen van de kosten en via synergieën moet de fusie ongeveer 3,5 miljard euro opleveren, zo schatten de bedrijven. Vodafone betaalt daarvoor tevens 1 miljard euro aan Ziggo om de samenwerking in de joint venture in evenwicht te brengen, aangezien Liberty Global een groter bedrijf is in Nederland. Als de deal wordt goedgekeurd door de Europese toezichthouders, dan wordt de fusie eind 2016 een feit.

Ziggo is zelf al het resultaat van een recente samensmelting van twee Nederlandse operatoren, namelijk UPC en Ziggo. De joint venture van Vodafone en Ziggo zal voornamelijk concurreren met provider KPN.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business