Nieuws

Foxconn zet deal met Sharp op de helling

Nieuwe informatie maakt dat Foxconn zijn overnamebod voor de Japanse schermmaker Sharp pauzeert. Volgens bronnen zou Sharp bijkomende schulden verborgen hebben.

 

Even leek alles in kannen en kruiken, totdat Foxconn liet weten dat het de overeenkomst met Sharp niet zou tekenen vooraleer het meer zicht had op nieuwe info die was komen bovendrijven. Het Taiwanese bedrijf wilde verder niet kwijt wat het precies ontdekt had, maar bronnen stellen dat het om niet vermelde schulden van Sharp gaat die “in de miljarden yens oplopen.”

De onthulling pauzeerde de deal die beide bedrijven na twee dagen onderhandeld hadden, waarbij Foxconn bij de noodlijdende schermfabrikant voor 6,2 miljard dollar een meerderheidsaandeel zou krijgen. Foxconn eist nu dat het meer helderheid krijgt over de nieuwe informatie en zet de verkoop op de helling.

Het Japanse Sharp zit al lange tijd in slechte papieren. De fabrikant was ooit marktleider in de schermbusiness, maar zag zichzelf voorbijgestoken door Samsung en LG midden jaren 2000 en ondervindt ook sterke concurrentie van Chinese leveranciers. Foxconn zelf cirkelt al jaren rond Sharp voor een overname, maar lijkt niet van zin om de fabrikant met alle geweld te kopen zonder overweging van diens problemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business