Nieuws

Microsofts Hololens is vanaf vandaag te bestellen

Ontwikkelaars kunnen de Hololens van Microsoft een jaar na de introductie op de kop tikken. De eerste beschikbare versie van het toestel verscheept eind maart.

 

Consumenten moeten nog wachten, maar ontwikkelaars kunnen eindelijk zelf aan de slag met de Hololens van Microsoft. Toen het bedrijf de bril, die meer dient voor Augmented Reality dan Virtual Reality, vorig jaar voorstelde, was het publiek laaiend enthousiast. Sindsdien zagen we enkele demo’s en konden verschillende ontwikkelaars en journalisten het ding al in actie zien, maar ééntje zelf op de kop tikken was vooralsnog onmogelijk (tenzij je astronaut bent).

Vanaf vandaag kan je de Hololens bestellen, maar enkel indien je een ontwikkelaar bent en enkel wanneer je een uitnodiging van Microsoft krijgt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Oculus Rift kan je als gegoede consument met een gezonde interesse in VR en AR dus niet zomaar op de bril springen en hem toch kopen. Wie wil een uitnodiging krijgen, mag diep in zijn portefeuille tasten: de Hololens Development Edition kost maar liefst 3.000 dollar.

De consumentenversie staat voor alle duidelijkheid nog niet achter de hoek. Microsoft zij eerder al dat het de bril pas wil uitbrengen wanneer die klaar is, en dat dat nog wel een hele tijd kan duren. Gezien de prijs van de bril wil de Windowsmaker bovendien dat er genoeg applicaties ter beschikking zijn. Om dat in orde te krijgen kunnen de ontwikkelaars vanaf 30 maart aan de slag. Vanaf dan worden de bestelde brillen verzonden.

De Hololens moet een virtuele realiteit versmelten met de echte wereld. Met het ding op je hoofd kan je Minecraft spelen op je keukentafel, een virtuele wagen designen of Skypen met je muur als scherm, om enkele toepassingen te noemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business