Nieuws

Google vraagt om Apple-design voor apps

In Googles nieuwe richtlijnen voor material design, gericht op app-ontwikkelaars, suggereert het bedrijf dat ze een navigatiebalk onderaan omarmen naar analogie met iOS-applicaties.

Google houdt wel van de visuele stijl van iOS. Vooral de plaatsing van de menubalk onderaan lijkt de Androidmaker aan te spreken. De Alphabet-dochter zit niet verlegen om het opdoen van inspiratie bij derden en wil een gelijkaardige navigatiebalk op Androidtelefoons zien.

Google zelf gaat resoluut voor de navigatiebalk onderaan. Onder andere Google Foto’s kreeg het nieuwe design al en toekomstige Google apps zullen er na verloop van tijd allemaal op overschakelen. Google claimt dat een navigatiebalk onderaan efficiënter is dan de het huidige ‘hamburgermenu’: de drie streepjes links bovenaan bij de meeste Android-apps.

Google voegt de ‘bottom bar’ toe aan zijn richtlijnen voor material design, de designtaal achter Android. Het hoopt dat ook andere ontwikkelaars op de kar zullen springen. Het nieuwe menu is bedoeld voor applicaties waar drie tot vijf belangrijke schermen toegankelijk moeten zijn, zoals bijvoorbeeld de assistent, het foto-overzicht en de albums bij Google Foto’s. Meer dan vijf icoontjes zou de balk te druk maken.

Voor grotere schermen suggereert Google dat het hamburgermenu wel een goede optie is of, nog beter, een zijmenu dat ten allen tijde zichtbaar is. iOS heeft al langer een menubalk onderaan, maar die van Google verschijnt en verdwijnt naargelang de context. Dat geeft app-ontwikkelaars meer ruimte op het scherm wanneer de situatie daar om vraagt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business