Nieuws

Video toont Panasonic zijn exoskeletten in actie

Van het delicate werk in gezondheidszorg tot de zware arbeid in fabrieken: de exoskeletten van Panasonic verlichten het werk.

In 2014 kondigde Panasonic voor het eerst aan dat het exoskeletten ging ontwikkelen. Toen testte het bedrijf de AWN-02 uit, die zo’n zeven kilogram woog en ingezet kon worden voor het tillen van zware lasten. Ondertussen heeft Panasonic een heel gamma aan exoskeletten ontwikkeld, dat je in een recente video van het Japanse bedrijf kan bewonderen.

Bovenmenselijke krachten

Een eerste robotpak dat wordt getoond in het filmpje is het Panasonic Assist Suit. Dit paarsgroene exoskelet verlicht de belasting op een drager zijn lage rug wanneer hij een zware last tilt. Het pak kan in warenhuizen en fabrieken worden ingezet en kan helpen bij het tillen van lasten die maximum 15 kilogram wegen.

De PLN-01 helpt daarentegen bij bewegingen zoals wandelen en lopen. Het pak bevat twee motoren en bootst de wandelbewegingen van zijn drager na. Hierdoor kan het exoskelet zijn drager helpen bij het beklimmen van steile bergwanden en verbreken van snelheidsrecords. Bovendien ontwikkelt Panasonic momenteel een onderdeel voor een persoon zijn bovenlichaam, welke kan helpen bij het tillen van zware lasten.

Gezondheidszorg

Als laatste onthult het Japanse bedrijf twee apparaten die ingezet kunnen worden in woonzorgcentra en ziekenhuizen. Een eerste toestel zorgt ervoor dat ouderen erg eenvoudig in een rolstoel geplaatst kunnen worden. Een ander apparaat kan daarentegen mensen die slecht ter been zijn ondersteunen tijdens wandeltochtjes.

https://youtu.be/zGmymin7d0o

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business