Nieuws

Microsoft wil Chrome-extensies naar Edge halen met tool

Op dit moment is het totaal aan extensies voor Edge nog vrij beperkt. Microsoft wil daar een mouw aanpassen met de belofte van een importeringstool voor Chrome.

Microsoft sleutelt aan een tool waarmee de extensies die ze voor Google Chrome schreven kunnen overzetten naar de Edge-omgeving. Dat nieuws werd bekend gemaakt in een tweet door Jacob Rossi, een van de ontwikkelaars binnen Microsofts Edge-team. Rossi zegt dat het bedrijf “werkt aan een porting tool om chrome extensies in Edge te laten draaien.” Hij voegt er meteen aan toe dat het programma “nog niet afgewerkt is en niet alle API’s zal ondersteunen.”

Microsoft stelde vorige week na een lang uitstel eindelijk een preview beschikbaar van Windows 10 waarin extensies aan de browser toe te voegen waren. De poule van add-ons die gebruikers op Edge kunnen installeren is op dit moment van bescheiden omvang. Ongetwijfeld hoopt Microsoft met het ter beschikking stellen van de tool dat dat aantal snel zal stijgen. Het is af te wachten of het programma er ook effectief komt. Microsoft heeft een gelijkaardige strategie voor het binnenhalen van apps in het universele Windows ecosysteem onlangs nog laten vallen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business