Nieuws

Apple onthult 4 inch iPhone SE voor 489 euro

Apple voegt een nieuwe smartphone toe aan zijn gamma. De iPhone SE heeft een 4 inchscherm en laat het midden tussen een iPhone 5 en 6.

De geruchten van een kleinere iPhone deden al even de ronde, maar werden zonet ook door Apple officieel bevestigd. De nieuwe iPhone SE is een 4 inchsmartphone die het midden laat tussen een iPhone 5 en iPhone 6.

Volgens Apple zijn er nog altijd veel mensen die liever een kleinere smartphone gebruiken. In het voorbije jaar werden nog 30 miljoen 4 inch iPhones verkocht. De computerreus wil het formaat duidelijk nog niet opgeven en introduceert daarom de nieuwe iPhone SE, die zal worden aangeboden naast de 4,7 inch iPhone 6s en 5,5 inch iPhone 6s Plus. Het toestel vervangt de iPhone 5s, waarvan de productie ondertussen door Apple werd stopgezet.[related_article id=”178504″]

Wat design en formaat betreft, doet de nieuwe smartphone denken aan de oude iPhone 5s, maar hij combineert dat uiterlijk met de prestaties en functionaliteit van de iPhone 6s. Onder de motorkap zit dezelfde A9-processor (in combinatie met een M9-co-processor) en dezelfde 12 megapixelcamera.

De iPhone SE begint in België en Nederland aan een adviesprijs van 489 euro voor de versie met 16 GB (ten opzichte van 399 dollar in de Verenigde Staten). Het is daarmee meteen ook de goedkoopste iPhone in het gamma. Voor de 64 GB-versie zal je 589 euro betalen (499 dollar in de VS).

De smartphone is vanaf eind deze maand beschikbaar in de eerste markten, in spacegrijs, zilver, goud of roosgoud. België en Nederland horen nog niet bij de eerste lading, wij moeten nog wachten tot begin april.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business